Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

ΓΛΩΣΣΟΔΕΤΕΣ

Το Vromopapo είναι γνωστό στην Παπιοχώρα και ως Υπεργλώσσα...ναι ναι είμαι λιγάκι φλύαρη.....
Οι γλωσσοδέτες πάντα μου άρεσαν. Πρέπει όμως να τους λες γρήγορα για να γελάσεις με αυτό που θα ακουστεί στο τέλος.
Η Βικιπαίδεια λέει τα εξής ολίγα για τους γλωσσοδέτες:
"Στην ελληνική λαογραφία ο γλωσσοδέτης ή γλωσσολύτης ή και "καθαρογλώσσημα" αποτελείται συνήθως από φράσεις τις οποίες πρέπει κανείς να επαναλάβει ή να επαναλαμβάνει συνεχώς ταχύτερα, λέξεις που μοιάζουν μεταξύ τους, περισσότερο όμως πλαστές, και που καθίστανται έτσι δυσπρόφερτες προκαλώντας τα γέλια με τους αποτυχόντες την ορθή επανάληψη.
Παλαιότερα αποτελούσε και "τεστ" προφορικών εισαγωγικών εξετάσεων στις στρατιωτικές Σχολές."
Για να δούμε μερικούς από τους αγαπημένους μου [πρώτα βάζω τους αγαπημένους μου και μετά μερικούς που ψάρεψα εδώ και κει]:


1. Μια πάπια μα ποια πάπια, μια πάπια με παπιά! [ε ως Vromopapo τι γλωσσοδέτη θα έβαζα πρώτο;]


2. Ο Ρουμπής ο κουμπής ο ρουμποκομπολογης, επήγε να ρουμπέψει να κουμπέψει να ρουμποκομπολογεύσει, και τον πιάσαν οι ρουμπήτες οι κουμπήτες οι ρουμποκομπολογήτες και του κόψαν τα ρουμπιά του τα κουμπιά του τα ρομποκομπολογά του.Γιατί Ρουμπή κουμπή πήγες να ρουμπέψεις να κουμπέψεις να ρουμποκομπολογεψεις και σε πιάσαν οι ρουμπήτες οι κουμπήτες οι ρουμποκομπολογήτες και σου κόψαν τα ρουμπιά σου τα κουμπιά σου τα ρουμποκομπολογά σου;


3. Ο τζίτζιρας, ο μίντζιρας,ο τζιντζιμιντζιχόντζιρας,ανέβηκε στην τζιντζιριά,στη μιντζιριά,στην τζιντζιμιντζιχοντζιριά,να φάει τα τζίντζιρα, τα μίντζιρα,τα τζιντζιμιντζιχόντζιρα.


4. Ο παπάς ο παχύς έφαγε παχιά φακή.Γιατί, παπά παχύ, έφαγες παχιά φακή;


5. Πέμπτη πέφτει ο Πεύκος κάτω.


6. Άσπρη πέτρα ξέξασπρη και από τον ήλιο ξεξασπρότερη.


7. Ο βαρκάρης με την βάρκα έκανε βαρκάδα με μια βάρκα. Αλλά έμπασε νερό η βάρκα, και του βράχηκε η βράκα.Με την βάρκα του βρεγμένη, και την βράκα μουσκεμένη. Ορκίστηκε να μην ξαναβαρκοβραχει,ούτε να ξαναβρακομουσκευτεί.


8. Της καρέκλας το ποδάρι, ξεκαρεκλοποδαρώθηκε.


9. Καλημέρα καμηλιέρη, καμηλιέρη καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: